• Anyone can get a good idea...
  Turning ideas into reality is an art
 • Turning your idea
  into a self-sustaining business
 • Sea of opportunities
  Dynamic business environment
 • Business network for
  business development
WELCOME TO CRONOMAR
iNAVIS

News

Obavijest članovima platforme za Plavu energiju

Friday 3 May 2019 | 07:23:09

Članovi platforme za Plavu energiju mogu sudjelovati na B2B event, 21-22 May 2019, u Ålesund, Norway, a prijaviti se mogu mala i srednja poduzeća koje rade u području Plave ekonomije. Na ovaj način mogu se osigurati putni troškovi. Ovo je prilika u pronalasku norveškog partnera i mogućnost da se u sinergiji prijavi projekt. Na raspolaganju norveško-hrvatskim konzorcijima je 22 milijuna eura.

Read more...

Veliki potencijal: Brodogradnja koja proizvodi, izvozi, zapošljava... i ne treba državni novac

Saturday 2 March 2019 | 18:31:27

Prije pet godina, preciznije 2014., sve one koji prate statističke pokazatelje i robnu razmjenu Hrvatske i drugih zemalja iznenadilo je povećanje izvoza iz Hrvatske za Norvešku, i to za desetak puta. Ispostavilo se da je ta velika brojka posljedica izvoza katamarana i brodske opreme za norveško tržište marikulture. Šibenska tvrtka CroNoMar posrednik je u tom poslu.

Read more...

Novi projekt: Brodogradilište NCP Šibenik gradi prvo hibrid plovilo za kupce iz Norveške

Tuesday 19 February 2019 | 19:59:14

Brodogradilište NCP Šibenik posredstvom CroNoMara ugovorilo je gradnju novog modela broda za norveška ribogojilišta - hibridnog aluminijskog katamarana. U listopadu prošle godine završeno je višemjesečno pregovaranje i potpisan je ugovor za gradnju novog tipa radnog broda za norveško tržište marikulture.

- S obzirom na ulazak slovenskog investitora u vlasništvo NCP brodogradilišta, u CroNoMaru se nadamo daljnjoj uspješnoj suradnji. Upoznali smo se s novim vlasnicima i svi očekujemo povećanje proizvodnje, odnosno broja isporuka plovila za međunarodna tržišta - ističe Ana Zajc, viša projektna savjetnica u CroNoMaru, te dodaje kako je vrlo važno za ove projekte, kao i za sve uključene partnere, da se situacija stabilizirala.

Read more...

Welcome to Green Industry and Digitalization Matchmaking in Oslo

Tuesday 19 February 2019 | 11:08:35

Croatian SMEs and researchers are invited to matchmaking in Oslo for potential partnership projects under the Norwegian-Croatian business programme. Register and get travel costs covered. Why register? 22 million EUR is available for Norwegian-Croatian business partnership projects. This event will inform about these funding opportunities and serve as a platform to match with potential Norwegian project partners via speed-dating.

Read more...

DUGOGODIŠNJA USPJEŠNA SURADNJA S TVRTKOM NCP IZ ŠIBENIKA NASTAVLJA SE PODUGOVARANJEM HIBRIDNOG BRODA ZA NORVEŠKO TRŽIŠTE MARIKULTURE

Monday 18 February 2019 | 12:19:44

Posredstvom CroNoMar-a, inovativne kompanije osnovane 2009. godine s ciljem identificiranja i stvaranja novih poslovnih mogućnosti kroz zajedničke projekte s norveškim i hrvatskim partnerima, remontno brodogradilište NCP Šibenik nastavilo je višegodišnju uspješnu suradnju s norveškim partnerima započetu još davne 2010. godine, podugovaranjem gradnje novog modela broda – hibridnog aluminijskog katamarana.

Read more...

CroNoMar, početak do danas

Saturday 2 February 2019 | 08:35:04

CroNoMar je  hrvatska tvrtka u norveškom vlasništvu osnovana 2009. godine s ciljem povezivanja hrvatskih i norveških poduzetnika u sektoru mora i pomorstva te pružanja podrške poduzetnicima putem različitih usluga koje će doprinijeti razvoju njihovog poslovanja i povećanju konkurentnosti.

Prije svega, aktivnosti CroNoMar-a odnose se na pružanje stručne pomoći poduzetnicima, informiranje, savjetovanje i  umrežavanjem, kao i olakšavanje pristupa izvorima financiranja, pristup novim tržištima, primjenu novih poslovnih modela i internacionalizaciju poslovanja hrvatskih tvrtki.

Read more...

2019 ZAPOČELA S NOVIM UGOVORIMA I DALJNJIM POVEĆANJEM IZVOZA

Saturday 2 February 2019 | 08:29:07

U prvim danima nove godine potpisani su i novi Ugovori za još nekoliko radnih brodova koje će hrvatski partneri proizvesti za norveškog klijenta. Konkretno, šibenski NCP potpisao je nove ugovore za nekoliko brodova čija isporuka bi trebala biti do kraja ljeta 2019. godine. Upravo s novim ugovorima ova hrvatska tvrtka ostvarit će zavidan rezultat od ukupno 100 naručenih radnih brodova za svjetsko tržište marikulture u posljednjih deset godina. Brodovi se koriste u svakodnevnom poslovanju ribogojilišta, te su prilagođeni surovim vremenskim uvjetima kao i zahtjevima kupaca. Neovisno o vrsti broda i njegovoj namjeni, svaki je specifičan i radi se prema zahtjevima krajnjeg klijenta. 

Read more...

Planirali isporučiti 15 katamarana, a upravo potpisan ugovor za isporuku 100-og katamarana iz šibenskog NCP-a!

Saturday 2 February 2019 | 08:22:36

Sve je počelo još 2009. godine pregovorima između potencijalnih norveških klijenata i nekoliko hrvatskih brodogradilišta, koji su se održali slijedom uspostave hrvatsko-norveške suradnje u sektoru mora i pomorstva temeljene na osnivanju Pomorskog Inovacijskog Centra - iNavis u Šibeniku i početku rada  tvrtke CroNoMar. Optimistična ideja o izgradnji 15 katamarana u šibenskom NCP-u za inozemno tržište u razdoblju od pet godina, činila se tada kao realan cilj koji pruža nadu u opstanak male brodogradnje u Hrvatskoj.

Read more...

Launching of Moen Marin - Tehnomont Pula 09.11.2018.

Thursday 22 November 2018 | 21:06:43

U prvim danima rujna isporučen 100 brod proizveden u Hrvatskoj za međunarodna tržišta marikulture!

Thursday 20 September 2018 | 08:47:48

Sve je počelo još davne 2009. godine pregovorima između potencijalnih norveških klijenata i nekoliko hrvatskih brodogradilišta, koji su se održali slijedom uspostave hrvatsko-norveške suradnje u sektoru mora i pomorstva temeljene na osnivanju iNavis Centra u Šibeniku i početku rada tvrtke CroNoMar. Izgradnja 15 katamarana za inozemno tržište u razdoblju od pet godina, činila se tada kao realan cilj.

Read more...

Hrvatska brodogradnja - osnažila gradnja aluminijskih brodova

Wednesday 1 August 2018 | 13:04:38

Mala brodogradnja - Hrvati u osvajanju kanadskog tržišta: CroNoMar isporučio prvi brod za Kanadu

Tuesday 31 July 2018 | 09:30:39

Mala brodogradnja - Hrvati u osvajanju kanadskog tržišta

Thursday 26 July 2018 | 10:56:32

Innovation Incubator