• Anyone can get a good idea...
  Turning ideas into reality is an art
 • Turning your idea
  into a self-sustaining business
 • Sea of opportunities
  Dynamic business environment
 • Business network for
  business development
WELCOME TO CRONOMAR
iNAVIS

News

Šibensko brodogradilište gradi brodove za norveška ribogojilišta

Wednesday 23 December 2009 | 16:14:09

Šibenski škver izgradit će 15 katamarana u pet godina za Nordic Aqua Boats brokersku tvrtku koja se bavi izgradnjom i kupoprodajom brodova za svoje klijente, među kojima su uglavnom ribarski klasteri iz Norveške, Škotske i Irske.

Read more...

NCP gradi brodove za norveško tržište

Tuesday 22 December 2009 | 11:16:20

Također, kako se navodi, velik značaj ovog ugovora leži i u činjenici što su njime NCP Remontnom Brodogradilištu Šibenik otvorena vrata za ulazak na norveško tržište - jedne od najbogatijih zemalja na svijetu u kojoj su ribarstvo i brodogradnja, nakon plina i nafte, dvije najzastupljenije industrijske grane u rastu nacionalnog BDP-a. 

Read more...

iNavis ovisi o državi

Thursday 17 December 2009 | 14:16:55

Gradnja novog objekta za pomorski inovativni centar iNavis, koji je prema ugovoru s norveškom vladom trebao izgraditi Grad Šibenik, koštala bi 20 milijuna kuna, a taj novac, prema riječima dogradonačelnika Petra Baranovića, Grad nema. Centar bi okupljao tvrtke s područja brodogradnje, transporta, energetike, pogonskih strojeva te novih tehnologija u pomorstvu i drugih djelatnosti vezanih uz more.

Read more...

Prezentacija projekta CroNoMar na Fakultetu strojarstva i brodogradnje i u Hrvatskoj gospodarskoj komori

Wednesday 16 December 2009 | 08:52:11

Jučer je u Velikoj vijećnici Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu održana prezentacija projekta iNavis kojoj je nazočio i šibenski dogradonačelnik Petar Baranović. Prezentacija je imala za cilj upoznati profesore i studente s projektom s kojim bi upravo Fakultet strojarstva i brodogradnje trebao surađivati i pružati mu potporu u procesu razvoja. Pored brojnih studenata i profesora, predstavljanju projekta nazočili su i veleposlanik Kraljevine Norveške u Republici Hrvatskoj Terje Hauge, dekan FSB-a prof. dr. sc

Read more...

International contract thanks to CroNoMar

Monday 14 December 2009 | 13:23:23

NCP Repair Shipyard Šibenik, Croatia, agreed a build of up to 15 vessels during next five years for Norwegian company Nordic AquaBoats AS. Co-operation of the NCP and the Nordic Aqua Boats is realized thanks to CroNoMar company, based in Sibenik. It is an innovative company that was founded with the aim of identifying and creating new business opportunities through projects with Norwegian and Croatian partners, in which a young team led by Malvin Villabo is making an excellent progress.

Read more...

Novi pomorsko inovacijski centar u vojarni Mandalina?

Friday 11 December 2009 | 10:15:35

Otvaranje pomorsko inovacijskog centra iNavis u Šibeniku sada isključivo ovisi o Središnjem državnom uredu za upravljanje imovinom, odnosno Vladi RH.

S obzirom na to da Grad Šibenik ne može graditi novu zgradu površine 2000 metara četvornih, a iNavisu odgovara alternativni prostor u Mandalini, od Vlade smo zatražili da nam ustupi prostore bivše vojarne. Sve što možemo je sada čekati - rekao je Petar Baranović, šibenski dogradonačelnik. 

Read more...

Seminars in Zagreb – FSB and CCE

Thursday 26 November 2009 | 12:32:17

CroNoMar has two main concerns; identify new business ideas that can be brought into new products, services or business models, identify supporting networks that can assist in development of new businesses in Croatia.

Read more...

CroNoMar in Norway

Tuesday 24 November 2009 | 21:24:04

In order to ensure efficient knowledge transfer CroNoMar organized for employee’s 10-day study tour to Norway. It was recommended to visit the similar institutions and companies dealing/involved with the marine/maritime sector.  

Read more...

Innovation Incubator