• Anyone can get a good idea...
  Turning ideas into reality is an art
 • Turning your idea
  into a self-sustaining business
 • Sea of opportunities
  Dynamic business environment
 • Business network for
  business development
WELCOME TO CRONOMAR
iNAVIS
Thursday 13 April 2017 | 17:39:34 | Published in News

Konferencija na temu 'Održiva marikultura kao temelj plavog rasta i gospodarskog razvoja Šibensko kninske županije' održat će se u četvrtak 20. travnja u gradskoj vijećnici s početkom u 10 sati.

Konferencija je podijeljena na četiri panela u kojima će izlagati stručnjaci iz područja marikulture, predstavnici javnog i privatnog sektora marikulture iz Hrvatske i Norveške te obrtnici.

Prvi panel 'Predstavljanje Studije „Mapiranje resursa i održivo upravljanje sektorom marikulture u Šibensko-kninskoj županiji', počinje u  10 sati, slijedi 'Marikultura – trendovi, izazovi mogućnosti i zajednički ciljevi', zatim 'Održiva marikultura, okoliš i turizam i zelene tehnologije' i 'Poslovna iskustva u sektoru marikulture', s predviđenim trajanjem do 13,30 sati.

U okviru projekta koji je financiran iz Programa Europskog gospodarskog prostora i Norveškog fonda, izrađena je studija 'Mapiranje resursa i održivo upravljanje sektorom marikulture u Šibensko-kninskoj županiji' koja predstavlja podlogu za planiranje razvoja marikulture u Šibensko-kninskoj županiji kao i za poslovnu suradnju između hrvatskih i norveških partnera.

Konferencija u organizaciji  županijske Razvojne ustanove završno je događanje projekta 'CODE Aquaculture – Suradnja za razvoj marikulture', kojeg Razvojna agencija provodi u partnerstvu s tvrtkom CroNoMar d.o.o. iz Šibenika i institutom NOFIMA AS iz Norveške.

Javna ustanova Razvojna agencija Šibensko-kninske županije poziva sve zainteresirane iz prve ruke saznaju kakvo je trenutno stanje u sektoru marikulture, koji su potencijali za razvoj te se upoznaju s novim tehnologijama i istraživanjima koji se provode u svijetu i kod nas kako bi se potaknuo razvoj ovog sektora. 

Izvor: sibenik.in


<< Back to News

Innovation Incubator