• Anyone can get a good idea...
  Turning ideas into reality is an art
 • Turning your idea
  into a self-sustaining business
 • Sea of opportunities
  Dynamic business environment
 • Business network for
  business development
WELCOME TO CRONOMAR
iNAVIS
Tuesday 25 April 2017 | 07:57:14 | Published in News

Šibenski Razvojno&Inovacijski centar AluTech dobio je u ponedjeljak u Zagrebu na 'Tjednu EU fondova' nagradu za jedan od najuspješnijih lokalnih EU projekata u Hrvatskoj, a priznanje je šibensko-kninskom županu Goranu Pauku uručila ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac.

Podsjetimo, riječ je o projektu čiji je nositelj Razvojna agencija Šibensko-kninske županije sa partnerima Šibensko-kninskom županijom, gradom Šibenikom i Uredom za transfer tehnologija Sveučilišta u Splitu, te suradnicima HGK Šibenik i CroNomar d.o.o. Projekt Razvojno&Inovacijskog centra osmislila je i provela Razvojna agencija, ukupne je vrijednosti 9,5 milijuna kuna od čega je udio sufinanciranja EU 7,5 milijuna financiran iz programa IPA IIIC - Regionalna konkurentnost.

Projekt je trajao 24 mjeseca u razdoblju od lipnja 2014. do lipnja 2016.godine. Projektom je uređen i opremljen prostor od 800 metara četvornih u istočnom krilu centra iNavis u Šibeniku u sklopu kojeg je opremljen laboratorij za ispitivanje kemijskih i mehaničkih svojstava materijala, radionica za inovatore, centar za obnovljive izvore energije te prototipna radionica sa 3D opremom, printerom i skenerom kao i uredski prostori. 

'Tjedan EU fondova' otvorio je premijer Andrej Plenković, a riječ je o informativno-edukativnom događanju koje, u suradnji s drugim partnerskim institucijama, već sedmu godinu za redom organizira Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije kao nacionalno tijelo odgovorno za sveukupnu koordinaciju EU fondova te s time u vezi i koordinaciju informativnih i obrazovnih aktivnosti o korištenju europskih strukturnih i investicijskih fondova (ESI fondova).

Cilj ovog petodnevnog događanja je široj javnosti i potencijalnim korisnicima predstaviti mogućnosti korištenja europskih strukturnih i investicijskih fondova, kao i dobrobiti koju oni nose Republici Hrvatskoj.  

Izvor: sibenik.in<< Back to News

Innovation Incubator