• Anyone can get a good idea...
  Turning ideas into reality is an art
 • Turning your idea
  into a self-sustaining business
 • Sea of opportunities
  Dynamic business environment
 • Business network for
  business development
WELCOME TO CRONOMAR
iNAVIS
Friday 8 March 2013 | 14:24:23 | Published in Seminars

14. ožujka 2013.g

Poslovna radionica za poduzetnike

U četvrtak 14. ožujka 2013.g. u Inovacijskom Inkubatoru iNavis Centra u Šibeniku s početkom u 09:00 sati održat će se poslovna radionica na temu „ Kako pristupiti norveškim tvrtkama“. Koji su standardni u norveškom poslovanju, Prihvatljivi načini poslovne komunikacije, Kako plasirati uslugu/proizvod/tvrtku na norveško tržište,  teme su koje će voditelj radionice Magnus Stendal iz norveške tvrtke Leiv Eiriksson Nyskaping AS (LEN) predstaviti sudionicima. Svoje obrazovanje završio je na Copenhagen Business School smjer međunarodna ekonomija i poslovna administracija. Kroz dugogodisnje iskustvo i znanje u razvoju poslovanja i međunarodnim projektima, Magnus ce predstaviti norvešku poslovnu kultura koja je vrlo neformalna omogučavajući jednake mogućnosti na radnom mjestu uz otvorenost u komunikaciji i slobodi informacija. Od  menadžera se očekuje da djeluju više kao treneri, a ne kao šefovi omogučavajući interaktivnu komunikaciju na svim razinama tvrtke. Interaktivne radionice u Inovacijskom Inkubatoru u sklopu iNavis Centra su u organizaciji tvrtke CroNoMar. Otvorenog su tipa i sudjelovanje je besplatno uz obveznu prethodnu najavu dolaskom s obzirom na ograničen broj sudionika.

 

15. ožujka 2013.

Poticaji za investicijske projekte i nova radna mjesta

Radionica će se održati u petak, 15. ožujka 2013. godine s početkom u 10.00 h u prostoru Inovacijskog inkubatora u sklopu Pomorskog Inovacijskog Centra – iNavis na adresi Velimira Škorpika 6, Šibenik. Zakon o poticanju investicija i unapređenju investicijskog okruženja (NN 111/12) stupio je na snagu 10. listopada 2012. godine, te predstavlja novi zakonodavni okvir za ostvarivanja poticaja za investicijske projekte domaćih i stranih poduzetnika u Hrvatskoj. Ovim Zakonom regulirani su carinski i porezni poticaji, bespovratne novčane potpore kroz otvaranje novih radnih mjesta povezanih s ulaganjem, različite potpore neophodne za usavršavanje novozaposlenih djelatnika, te bespovratne potpore za kapitalna ulaganja. 

Cilj radionice je istaknuti prednosti i poboljšanja u odnosu na dosadašnji Zakon kako bi se osnažilo poduzetništvo za nova ulaganja te im se omogućila poticajna sredstva uz manja nova ulaganja i manji broj novootvorenih radnih mjesta. Jedna od novina predmetnog Zakona jesu i poticajne mjere za mikropoduzetnike za ulaganja od minimalno 50.000 eura uz uvjet otvaranja 3 radna mjesta unutar godine dana od početka investicije. Na radionici će biti prezentiran i način izračuna maksimalnog intenziteta potpore u slučaju kada poduzetnici koriste različite izvore financiranja i imaju pravo apliciranja na različite izvore potpora. Zakon će predstaviti i na pitanja poduzetnika odgovarati predstavnica Ministarstva poduzetništva i obrta, gđa. Ljiljana Zajc, voditeljica Službe za potporu ulaganja i investicije. Očekivano trajanje radionice je 2h i 30 min. Sudjelovanje na seminaru je besplatno. Molimo da prijavu sudjelovanja izvršite putem prijavnice koja je priložena uz poziv te da nam istu pošaljete elektroničkom poštom na zdenka.stosic@cronomar.hr. Broj mjesta je ograničen, pa preporučujemo da se prijavite što je ranije moguće, a najkasnije do 13.03.2013. do 12.00h.

Za dodatne informacije možete se javiti gđi. Ani Zajc na tel: 091 124 00 22.  


<< Back to Seminars

Innovation Incubator