• Anyone can get a good idea...
  Turning ideas into reality is an art
 • Turning your idea
  into a self-sustaining business
 • Sea of opportunities
  Dynamic business environment
 • Business network for
  business development
WELCOME TO CRONOMAR

News

Šibensko brodogradilište uskoro isporučuje stoti katamaran za Norvešku

Wednesday 6 November 2019 | 13:05:27

Ukoliko budu dozvoljavale vremenske prilike možda već i do kraja tjedna, a sigurno u ovom mjesecu, doći će do isporuke 100-tog po redu katamarana proizvedenog u šibenskom remontnom brodogradilištu ISKRA nekadašnjem brodogradilištu NCP, za...

Read more...

Planirali isporučiti 15 katamarana, a upravo se priprema isporuka 100-tog katamarana proizvedenog u šibenskom brodogradilištu!

Wednesday 6 November 2019 | 12:00:10

Sve je počelo još 2009. godine pregovorima između potencijalnih norveških klijenata i nekoliko hrvatskih malih brodogradilišta, koji su se održali slijedom uspostave hrvatsko-norveške suradnje u sektoru mora i pomorstva temeljene na osnivanju iNavis Centra u Šibeniku i početku rada tvrtke CroNoMar. CroNoMar posluje s ciljem povezivanja hrvatskih i norveških partnera u međunarodnom sektoru mora i pomorstva. Slijedeći svoj temeljni postulat, CroNoMar je od samog početka koristio sve mogućnosti - radne sastanke, sajmove, konferencije i seminare u zemlji i inozemstvu, kako bi prezentirao domaće potencijale i hrvatsku kvalitetu na stranim tržištima, primarno norveškim. Prvi rezultati bili su vidljivi već 2010. godine, kada je potpisan prvi ugovor za isporuku  aluminijskog katamarana za...

Read more...

Sajam brodogradnje: 'Imali smo najuspješnije ljeto u desetogodišnjoj suradnji između Hrvatske i Norveške'

Monday 16 September 2019 | 16:28:52

Mala brodogradilišta novim brodovima osvajaju svjetsko tržište

Sunday 16 June 2019 | 11:50:24

Novi ugovori, novi tipovi brodova, nova tržišta = nove prilike!

Sunday 16 June 2019 | 11:47:38

Sredinom lipnja isporučen je 95. po redu katamaran iz Šibenika za svjetsko tržište marikulture. Svi brodovi do sada izgrađeni u hrvatskim brodogradilištima  koji su isporučeni za međunarodno tržište marikulture, predstavljaju „hrvatski proizvod“ na najbolji mogući način na brojnim stranim tržištima. Upravo oni su baza za kontinuirano podugovaranje novih tipova i modela brodova, bilo da je riječ o katamaranima ili jednotrupcima, a time i daljnji rast proizvodnje naših brodograditelja.

Read more...

Obavijest članovima platforme za Plavu energiju

Friday 3 May 2019 | 07:23:09

Članovi platforme za Plavu energiju mogu sudjelovati na B2B event, 21-22 May 2019, u Ålesund, Norway, a prijaviti se mogu mala i srednja poduzeća koje rade u području Plave ekonomije. Na ovaj način mogu se osigurati putni troškovi. Ovo je prilika u pronalasku norveškog partnera i mogućnost da se u sinergiji prijavi projekt. Na raspolaganju norveško-hrvatskim konzorcijima je 22 milijuna eura.

Read more...

Veliki potencijal: Brodogradnja koja proizvodi, izvozi, zapošljava... i ne treba državni novac

Saturday 2 March 2019 | 18:31:27

Prije pet godina, preciznije 2014., sve one koji prate statističke pokazatelje i robnu razmjenu Hrvatske i drugih zemalja iznenadilo je povećanje izvoza iz Hrvatske za Norvešku, i to za desetak puta. Ispostavilo se da je ta velika brojka posljedica izvoza katamarana i brodske opreme za norveško tržište marikulture. Šibenska tvrtka CroNoMar posrednik je u tom poslu.

Read more...

Novi projekt: Brodogradilište NCP Šibenik gradi prvo hibrid plovilo za kupce iz Norveške

Tuesday 19 February 2019 | 19:59:14

Brodogradilište NCP Šibenik posredstvom CroNoMara ugovorilo je gradnju novog modela broda za norveška ribogojilišta - hibridnog aluminijskog katamarana. U listopadu prošle godine završeno je višemjesečno pregovaranje i potpisan je ugovor za gradnju novog tipa radnog broda za norveško tržište marikulture.

- S obzirom na ulazak slovenskog investitora u vlasništvo NCP brodogradilišta, u CroNoMaru se nadamo daljnjoj uspješnoj suradnji. Upoznali smo se s novim vlasnicima i svi očekujemo povećanje proizvodnje, odnosno broja isporuka plovila za međunarodna tržišta - ističe Ana Zajc, viša projektna savjetnica u CroNoMaru, te dodaje kako je vrlo važno za ove projekte, kao i za sve uključene partnere, da se situacija stabilizirala.

Read more...

Welcome to Green Industry and Digitalization Matchmaking in Oslo

Tuesday 19 February 2019 | 11:08:35

Croatian SMEs and researchers are invited to matchmaking in Oslo for potential partnership projects under the Norwegian-Croatian business programme. Register and get travel costs covered. Why register? 22 million EUR is available for Norwegian-Croatian business partnership projects. This event will inform about these funding opportunities and serve as a platform to match with potential Norwegian project partners via speed-dating.

Read more...

DUGOGODIŠNJA USPJEŠNA SURADNJA S TVRTKOM NCP IZ ŠIBENIKA NASTAVLJA SE PODUGOVARANJEM HIBRIDNOG BRODA ZA NORVEŠKO TRŽIŠTE MARIKULTURE

Monday 18 February 2019 | 12:19:44

Posredstvom CroNoMar-a, inovativne kompanije osnovane 2009. godine s ciljem identificiranja i stvaranja novih poslovnih mogućnosti kroz zajedničke projekte s norveškim i hrvatskim partnerima, remontno brodogradilište NCP Šibenik nastavilo je višegodišnju uspješnu suradnju s norveškim partnerima započetu još davne 2010. godine, podugovaranjem gradnje novog modela broda – hibridnog aluminijskog katamarana.

Read more...

CroNoMar, početak do danas

Saturday 2 February 2019 | 08:35:04

CroNoMar je  hrvatska tvrtka u norveškom vlasništvu osnovana 2009. godine s ciljem povezivanja hrvatskih i norveških poduzetnika u sektoru mora i pomorstva te pružanja podrške poduzetnicima putem različitih usluga koje će doprinijeti razvoju njihovog poslovanja i povećanju konkurentnosti.

Prije svega, aktivnosti CroNoMar-a odnose se na pružanje stručne pomoći poduzetnicima, informiranje, savjetovanje i  umrežavanjem, kao i olakšavanje pristupa izvorima financiranja, pristup novim tržištima, primjenu novih poslovnih modela i internacionalizaciju poslovanja hrvatskih tvrtki.

Read more...

2019 ZAPOČELA S NOVIM UGOVORIMA I DALJNJIM POVEĆANJEM IZVOZA

Saturday 2 February 2019 | 08:29:07

U prvim danima nove godine potpisani su i novi Ugovori za još nekoliko radnih brodova koje će hrvatski partneri proizvesti za norveškog klijenta. Konkretno, šibenski NCP potpisao je nove ugovore za nekoliko brodova čija isporuka bi trebala biti do kraja ljeta 2019. godine. Upravo s novim ugovorima ova hrvatska tvrtka ostvarit će zavidan rezultat od ukupno 100 naručenih radnih brodova za svjetsko tržište marikulture u posljednjih deset godina. Brodovi se koriste u svakodnevnom poslovanju ribogojilišta, te su prilagođeni surovim vremenskim uvjetima kao i zahtjevima kupaca. Neovisno o vrsti broda i njegovoj namjeni, svaki je specifičan i radi se prema zahtjevima krajnjeg klijenta. 

Read more...

Planirali isporučiti 15 katamarana, a upravo potpisan ugovor za isporuku 100-og katamarana iz šibenskog NCP-a!

Saturday 2 February 2019 | 08:22:36

Sve je počelo još 2009. godine pregovorima između potencijalnih norveških klijenata i nekoliko hrvatskih brodogradilišta, koji su se održali slijedom uspostave hrvatsko-norveške suradnje u sektoru mora i pomorstva temeljene na osnivanju Pomorskog Inovacijskog Centra - iNavis u Šibeniku i početku rada  tvrtke CroNoMar. Optimistična ideja o izgradnji 15 katamarana u šibenskom NCP-u za inozemno tržište u razdoblju od pet godina, činila se tada kao realan cilj koji pruža nadu u opstanak male brodogradnje u Hrvatskoj.

Read more...

BRIEF DESCRIPTION OF OUR STAFF

 • Gordan Polonijo, Technical supervisor
  Gordan Polonijo, Technical supervisor

  M: +385 91 214 00 28

  gordan.polonijo@cronomar.hr

  Technical supervisor in CroNoMar, Croatian. MSc in Mechanical engineering - Faculty of Mechanical Engineering and Naval Architecture Zagreb, 17 years of experience in shipbuilding on various new building such as Cutter suction dredger, Jack Up platform, Chemical tankers, Livestock carrier, Car Carrier, Fisherman vessel, Bulk carrier, LPG tanks, Cable layer, Suction Hopper dredger, etc. In Uljanik Shipyard I was Head of QA/QC dept. I’m also playing a role as a member of Board of the director in Croatian society of Nondestructive testing HDKBR.

 • Malvin Villabø, CEO
  Malvin Villabø, CEO

  P: +47 92066640

  malvin.villabo@predichem.no

  CEO of CroNoMar, Norwegian. 19 years of experience in management of innovation company in Norway. 20 years of experience as researcher and manager in MARINTEK - The Norwegian Marine Research Institute. 2 years in Shipping. MSc in Automation Engineering.

 • Ana Zajc - Senior Project Consultant
  Ana Zajc - Senior Project Consultant

  M: +385 91 124 00 22

  ana@cronomar.hr

  Senior Project Consultant in CroNoMar, Croatian. Educated in Economics and Criminology science. Certified for implementation of EU projects. 10 years of experience on development projects as senior consultant, 4 years of experience as technical director of Tino d.o.o. (export, transport, construction company), 6 years of experience as office manager of Trimag d.o.o. (marketing, tourism, architecture).

 • Željko Ninić, Senior Project Consultant
  Željko Ninić, Senior Project Consultant

  M: +385 91 214 00 25

  zeljko.ninic@cronomar.hr

  Senior Project Consultant in CroNoMar, Croatian. MSc in Mec - Faculty of Naval Architecture and Mechanical Engineering Zagreb, started engineering career from a workshop floor (CAD/CAM machining) in duration of 2 years, next 5 years as a product designer in R&D department (healthcare industry), 11 years of experience in project management (water supply and waste water engineering, marina installations and HVAC).

 • Zdenko Jerković, Technical supervisor
  Zdenko Jerković, Technical supervisor

  Present location – Pula
  M: +385 91 214 0024

  zdenko.jerkovic@cronomar.hr

  Technical supervisor in CroNoMar, Croatian. MSc in Naval Architecture - Faculty of Naval Architecture and Mechanical Engineering Zagreb, 22 years of experience in ship building,ship repair and off-shore from construction engineer position through the positions of project engineer, project manager, Seling dpt. manager, site manager, surveyor and consultant. Employments in companies Brodosplit, Vulkan, Brodoremont Vranjic, Viktor Lenac, RLE,ZIT, Adria-mar, TE Marin and on a contract base for foreign companies TTS, Songa offshore, Willtech…

 • Marko Kelava, Technical supervisor
  Marko Kelava, Technical supervisor

  Present position - Šibenik
  M: +385 91 214 00 26

  marko.kelava@cronomar.hr

  Technical supervisor in CroNoMar in CroNoMar, Croatian. Bsc in Naval Architecture – Faculty of Electrical Engineering, Mechanical Engineering and Naval Architecture Split, 11 years experience in ship building and ship repair trough the positions of Surveyor, Head of Assembly workshop, Project manager and Head of New building department. previous employee of Brodotrogir d.d., R.L.E. t.p., Solinbrodogradnja d.o.o. - Shipyard Vranjic.

 • Dalibor Varnica, Technical supervisor
  Dalibor Varnica, Technical supervisor

  M: +385 91 214 00 27

  dalibor.varnica@cronomar.hr

  Technical supervisor in CroNoMar, Croatian. BSc in Mechanical engineering – University of Split- Faculty of Electrical Engineering, Mechanical Engineering and Naval Architecture. More than 20 years of experience in shipbuilding on various new building such as Frigo ship, Bulk carriers, Juice carrier, Heavy lifters, Ro Pax ferry, Yacht, Polar cruisers, Military patrol vessels and off shore projects through the positions of foreman, Workshop engineer, Workshop manager, Assembly manager, Ship manager and PM assistant, Head of preassembly and outfitting workshop and Project manager. All within the Brodosplit shipyard.

 • Zdenka Stošić, Administrative referent
  Zdenka Stošić, Administrative referent

  M: +385 91 124 00 21

  zdenka.stosic@cronomar.hr

  Administrative referent in CroNoMar, Faculty of Economy, 4 years of experience as sales manager in Plodine - managing and monitoring  sales, employment management, 4 years of experience as sales manager in Jolly - managing sales and assortment, 2 years of experience as accounting administrator – calculations, P&L account, 5 years of experience as external co operant in Prva stambena štedionica, Zagrebačka banka d.d. – Loans, savings, insurances, collaterals.